Νίκη Τζάνα

Η Νίκη Τζάνα γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1991 στη Μελβούρνη Αυστραλίας. Σπουδάζει με την Royal Academy of Dance (RAD) της Αγγλίας στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα BA (Hons) Dance Education. Είναι επίσης φοιτήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ασχολείται από μικρή ηλικία με το χορό και έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο Melbourne Dance Academy (Karen Stevens) και στην σχολή χορού Δήμου Θεσσαλονίκης (Δήμητρα Κορωναίου).

Τα τελευταία δέκα χρόνια παρακολουθεί μαθήματα κλασικού μπαλέτου, σύγχρονου και jazz χορού στην σχολή χορού Diagonal (Νάντια Κουτζιάμπαση, Ιωάννης Μαργαρώνης), όπου υπήρξε και βοηθός στα μαθήματα της jazz. Η Νίκη είναι κάτοχος πτυχίου Advanced 2 της Royal Academy of Dance με βαθμό Distinction. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (London Studio Centre, Sita Ostheimer, CATS Masterclass) ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές συμμετοχές σε παραστάσεις και φεστιβάλ.

Διδάσκει στην ProDancers Studio από τον Σεπτέμβριο του 2014 και υπήρξε βασική χορογράφος και χορεύτρια στην παράσταση “A Lovestory in the Moulin Rouge”, με παραγωγό την Κλαίρη Καραπιδάκη. Στην ProDancers Studio διδάσκει το μάθημα της jazz, που συγχωνεύει την βασική κλασική τεχνική με πολλές μοντέρνες επιρροές.