Jazz - Νίκη Τζάνα

Ο χορός Jazz καλύπτει ένα ευρύ φάσμα τεχνικών και στυλιστικών επιρροών (μπαλέτο, σύγχρονο, αφρικάνικοι χοροί, κλακέτες και musical theatre) και χαρακτηρίζεται από δυναμικότητα, ρυθμό και θεατρικότητα στην κίνηση. Κεντρικός άξονας αποτελεί η γείωση του κέντρου βάρους, οι μεταφορές στον χώρο, η καθαρότητα της κίνησης και οι εναλλαγές δυναμικών. Το μάθημα ξεκινάει με ενεργητικό ζέσταμα και μικρές ασκήσεις για βελτίωση της τεχνικής, συνεχίζει με μεγαλύτερους συνδυασμούς που περιλαμβάνουν μεταβάσεις βάρους, στροφές και άλματα και ολοκληρώνεται με μία χορογραφία συγκεκριμένου στυλιστικού ύφους (commercial jazz, rock jazz, afro jazz, broadway jazz κ.α.).

Lyrical Jazz - Νίκη Τζάνα

Το Lyrical Jazz αποτελεί μία υποκατηγορία του jazz χορού. Χαρακτηρίζεται κυρίως από την εκφραστικότητα στην κίνηση, την ροή και τις λυρικές ποιότητες, οι οποίες ανταποκρίνονται στα μουσικά ακούσματα του μαθήματος. Το συγκεκριμένο είδος απαιτεί απόλυτο έλεγχο του σώματος και δυνατή τεχνική, η βελτίωση των οποίων αποτελεί και βασικό στόχο του μαθήματος. Το μάθημα ακολουθεί την κλασική δομή ενός jazz μαθήματος, περιλαμβάνοντας περισσότερες ισορροπίες, κρατήματα και χρήση του πατώματος. Ολοκληρώνεται με μία χορογραφία στην οποία ο μαθητής ενθαρρύνεται να εμπλουτίσει τον χορό του, προσθέτοντας δικά του κινησιολογικά και εκφραστικά στοιχεία.

Broadway Jazz - Νίκη Τζάνα

Το Broadway Jazz αφορά κυρίως το είδος του χορούπου συναντάμε στις παραστάσεις μουσικού θεάτρου (musical theatre) των μεγάλων σκηνών του Broadway και του West End. Λόγω της διαχρονικότητας του musical theatre, το είδος αυτό παρουσιάζει μεγάλη ποικιλομορφία στο στυλ και το ύφος του, ωστόσο χαρακτηρίζεται πάντα από την θεατρικότητα της κίνησης, την ρυθμικότητα και τις καθαρές γραμμές του σώματος. Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στη δουλειά και την επιρροή των φημισμένων χορογράφων του είδους, όπως είναι ο Bob Fosse (“Chicago”, “ abaret”, “Sweet Charity” κ.α.). Στόχος του μαθήματος είναι να εξοικειώσει τον μαθητή με τo εύρος των κινησιολογικών και θεατρικών προσεγγίσεων που αντικατοπτρίζουν τις χορογραφικές τάσεις της εκάστοτε εποχής. Το μάθημα εστιάζει στην διδασκαλία χορογραφίας με μουσικές επιλογές musical, δίνοντας έμφαση στην βαθύτερη κατανόηση των στοιχείων που απαρτίζουν το είδος του musical theatre.

House of Drama ( Commercial/ Vogue ) - Μάριος Μιλτιάδου

Το House Of Drama ασχολείται περισσότερο με commercial και voguing  σε συνδιασμό με στοιχεία από διάφορα άλλα είδη χορού (αναλόγα με τo πρότζεκτ που καταπιάνεται κάθε φορά). Προσθέστε σ’αυτό θεατρικότητα, μόδα και ποπ κουλτούρα και έχετε το αποτέλεσμα που όλοι αγαπήσατε!!!
Ιδρυτής και χορογράφος της ομάδας είναι ο Μάριος Μιλτιάδου (bim8oy).

Κrump

Το KRUMP δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’90 και τα αρχικά του σημαίνουν Kingdom Radically Uplifted Mighty Praise. Οι κύριοι δημιουργοί του είναι 2 χορευτές ο Tight Eyez και ο Big Mijo στην Καλιφόρνια του L.A. Γιγαντώθηκε μέσω των battle, κυρίως στους δρόμους κι έφτασε στη σημερινή του μορφή με το να έχει βηματολόγιο και τη δική του μουσική. Πλέον έχει καθιερωθεί στα χορευτικά στυλ του hip hop και κάνει την εμφάνιση του συχνά σε χορογραφίες και σε show από αρκετά crew, παρ’ ότι η κύρια φύση του είναι το battle μεταξύ των χορευτών.

Cheerleading (Pom Pom) - Χρύσα Φτουχίδου

Το Cheer Pom είναι ένα στυλ χορού που ανήκει στο άθλημα του Cheerleading. Το μάθημα περιλαμβάνει χορογραφία με pom pom, ευλυγισία, ενδυνάμωση, τεχνική απο βασικά στοιχεία χορού(στροφές, άλματα, κ.λ.π) και στοιχεία ενόργανης και ακροβατικής. Είναι ιδανικό για κάποιον που θέλει να συνδυάσει τον χορό και την γυμναστική.

Cheer Jazz - Ελένη Οικονόμου

ο cheer jazz είναι ένα είδος χορού που βασίζεται στο σύγχρονο και στο τζαζ, διατηρώντας τις βασικές αρχές του cheerleading. Στις χορογραφίες συνδυάζει την κίνηση του σύγχρονου χορού με την εκρηκτικότητα του cheerleading. Στροφές,ανοίγματα, εντυπωσιακά ακροβατικά και σηκωματα, μαζί με την εκφραστικότητα του σύγχρονου,συνιστούν ένα εντυπωσιακό είδος χορού, όπου μέσα από τη συνεργασία της ομάδας αξιοποιείται ο,τι μπορεί ο καθένας να προσφέρει,όσο αρχάριος και αν είναι, αρκεί να έχει όρεξη και αγάπη για την κίνηση,το ρυθμό,τη μουσική,το Χορό.

Salsa Ντίνος Φραγκούλης & Χρύσα Κωστίκη

Η προέλευση της Salsa είναι από την Κούβα όπου οι ντόπιοι χρησιμοποιούσαν το χορό και τη μουσική ως τρόπο έκφρασης των πολιτισμικών τους εθίμων. Η Salsa ως χορός, αλλά και ως μουσική προέκυψε από τον συνδυασμό πολλών latin και freestyle χορών(Son, cha-cha-cha, mambo κ.α.).
Η Salsa χάρις την ρυθμική και σύνθετη μουσική, τις εντυπωσιακές φιγούρες και τη
δυνατότητα αυτοσχεδιασμού μπήκε δυναμικά στο προσκήνιο.
Σήμερα αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλής χορούς γιαυτό διδάσκεται και χορεύεται σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Ιδανικά διδάσκεται από ζευγάρι ώστε ο κάθε μαθητής ή μαθήτρια να μπορεί να έχει ολοκληρωμένη εικόνα της κίνησης, η οποία διαχωρίζεται ανάλογα με το φύλο. Υπάρχουν διάφορα ήδη Salsa που έχουν δημιουργηθεί με την πάροδο του χρόνου. Στο μάθημα διδάσκεται η Salsa Cuban style, ή αλλιώς και Salsa de Casino, η οποία αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες μορφές της παγκοσμίως.

Bachata - Ντίνος Φραγκούλης

H Bachata είναι χορός που ξεκίνησε την δεκαετία του 60′ επηρεασμένος από τo bolero και εξελίσσεται μέχρι και σήμερα. Η αυθεντική Bachata ή αλλιώς Bachata Dominicana ήταν η πρώτη μορφή της και ξεκίνησε στην Δομινικανική Δημοκρατία. Έκτοτε, έχουν δημιουργηθεί διάφορες παραλλαγές με επικρατέστερη, και πιο απλουστευμένη, την Western Bachata, δηλαδή την Bachata που χορεύεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, την Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία και σε κάποια μέρh της Ασιας. Κάποιες άλλες παραλλαγές είναι η Bachata Sensual, το bachatango. Πέραν όμως των πιο διαδεδομένων παραλλαγών, πολλοί καλλιτέχνες μέσα στο πέρασμα του χρόνου έχουν εισάγει δικά τους στοιχεία που διακρίνονται στην Bachata που χορεύεται σήμερα με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί διάφορες παραλλαγές  οι οποίες εντάσσονται στην μεγάλη κατηγορία του Bachata Fusion.
Οι αρχάριοι μαθητές έρχονται πρώτα σε επαφή με την Western Bachata και έπειτα γνωρίζουν τα υπόλοιπα ήδη μέχρι να είναι σε θέση να δημιουργήσουν δικές τους κινήσεις και να αποκτήσουν το δικό τους στυλ.

Urban Styles - Αχιλλέας Παναγιωτίδης

Όλα ξεκινάνε από το Hip Hop και τα Street Styles όπως το Wacking, Popping, Locking, House και Krump.

Η χορογραφία είναι καθαρά μια «άφιξη» από την όλη Hip Hop κοινότητα που συμπεριλαμβάνει freestyle circles και battles πράγματα που συνηθίζουν να κάνουν οι Hip Hop χορευτές. Ως αποτέλεσμα αυτού και πολλών άλλων διαφορών ξεχωρίζουμε το στυλ “Urban Dance”.
Είναι καθαρά ένα στυλ χορού, είναι μια χορευτική κοινωνία και τρόπος έκφρασης περιστρεφόμενο από χορογραφημένα κομμάτια από ένα άτομο ή ακόμα και από ένα γκρουπ ατόμων. Όπως είπα είναι επηρεασμένο από τα διάφορα στυλ χορού αλλά στην τελική είναι βασισμένο στην αντίληψη ενός ατόμου πάνω στην μουσική.

Μodern Jazz Εφηβικό

Ο μοντέρνος χορός είναι ένα είδος χορού το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία από funky jazz, rnb , hip hop ακόμα και απλές κινήσεις του break dance. Πέρα από την βασική τεχνική η οποία θα εξελίσσεται συνεχώς, με τη χρήση της μοντέρνας μουσικής ,δίνετε η ευκαιρία στον κάθε μαθητή να εκφραστεί ελεύθερα.
Το μάθημα αποτελείται από
• Ζέσταμα (αερόβιες χορευτικές ασκήσεις σε συνδυασμό με ενδυνάμωση του σώματος και ασκήσεις ευλυγισίας-
ελαστικότητας)

• Τεχνική (εκμάθηση νέων χορευτικών βημάτων)
• Χορογραφία η οποία θα εξελίσσεται σε κάθε μάθημα
• Αποθεραπεία (σειρά από ασκήσεις διατάσεων)
Κύριος στόχος του μαθήματος είναι η βελτίωση της αντίληψης, της δύναμης και της ευλυγισίας του σώματος, με σκοπό οι μαθητές να μάθουν να χορεύουν όμορφα και με
άνεση.

Dancehall - Mαρία Φιλιππίδου

Στο συγκεκριμένο μάθημα οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία, την φιλοσοφία και την κουλτούρα  του dancehall. Σε κάθε μάθημα γίνεται εκμάθηση old school, middle school και new school steps που χρησιμοποιούνται κάθε φορά για την δημιουργία μιας χορογραφίας. Το μάθημα αφορά άντρες και γυναίκες και είναι για όλα τα χορευτικά επίπεδα.

Sexy Choreography - Κλαίρη Καραπιδάκη

Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα μαθητών και κατά τη διάρκειά του οι μαθητές, μετά από κατάλληλη προθέρμανση, διδάσκονται commercial χορογραφίες με επιρροές street jazz / hip hop / twerk / latin ανάλογα με το κομμάτι που επιλέγεται κάθε φορά. Αρκετές φορές οι χορογραφίες γίνονται με τακούνια (προαιρετικό) και η μουσική που χρησιμοποιείται είναι r’n’b, pop και hip hop

Choreography Class - Λευτέρης Κωνσταντίνου

Χορογραφίες επηρεασμένες από διάφορα είδη χορού με κινήσεις από διαφορετικά στυλ, που ενωμένες δημιουργούν ένα νέο πειραματικό κινησιολόγιο, κομμένο και ραμμένο κάθε φορά στις ανάγκες του εκάστοτε τραγουδιού. Τα τραγούδια που θα επιλέγονται στο συγκεκριμένο μάθημα μπορεί να προέρχονται από τον οποιονδήποτε χώρο ή εποχή και είναι τραγούδια που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, όμως δεν ακούγονται συχνά σε αίθουσες χορού.

Latin Social - Στέλιος Λαδάς

Οι International Latin Χοροί αποτελούνται από: Samba, Cha Cha Cha, Rumba, Paso Doble & Jive. Η Μαγεία αυτων των πέντε διαφορετικών χορών με τη συνοδεία μιας άκρως ρυθμικης μουσικης ,σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή και σου προσφέρουν την αίσθηση του ρομαντισμού, φλερτ, έρωτα αλλα και σεβασμού!

Μέσω αυτού του είδους χορού ανακαλύπτουμε την διασκέδαση αλλά και την πειθαρχεία, μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε το σώμα μας μέσω των κινήσεων και με αυτό τον τρόπο εξελίσσεται η τεχνική μας και η έκφραση μας, και όλα αυτά χορεύοντας απλά Latin Χορούς!

Παιδικό τμήμα latin - Στέλιος Λαδάς

International Latin Χοροί περιλαμβάνονται από (Cha Cha Cha, Samba, Rumba, Jive, Paso Doble), χορεύονται σε ζευγάρια ή ελεύθερα σε ομαδικές χορογραφίες. Με τους Latin χορούς μαθαίνουν τα παιδιά να εκφράζονται μέσα από κανόνες και βήματα, να διοχετεύουν την ενέργεια τους στον χορό, να σέβονται, να δημιουργούν και να προσπαθούν για το καλύτερο. Τα μαθήματα αποτελούνται από προθέρμανση, Latin βηματολογιο,χορογραφία και αποθεραπεία. Στα μαθήματα χρειαζόμαστε άνετα ρούχα(κολάν,φούστα) πιασμένα μαλλιά και χορευτικά παπούτσια.

Aγωνιστικές Ομάδες Latin All Ladies - Στέλιος Λαδάς

Οι Αγωνιστικές ομάδες All ladies Latin διαμορφώνονται ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία των αθλητριών. Κάθε ομάδα εκπροσωπεί μέσα από τις χορογραφίες και τα κουστούμια της ένα θέμα. Οι χορογραφίες αποτελούνται καθαρά από λάτιν βηματολογιο (Cha Cha Cha, Samba, Rumba, Paso Doble, Jive) και Free Style. Μια αθλήτρια χρειάζεται πάθος, ταπεραμέντο, πειθαρχία και συνέπεια! Σας περιμένουμε με μαύρα άνετα ρούχα, πιασμένα μαλλιά και χορευτικά παπούτσια! Δεχόμαστε όλα τα επίπεδα και τις ηλικίες από μικρές μέχρι και μεγάλες τσακπινες!

Freaction Crew Class - Δημήτρης Μέξης

Στόχος της ομάδας είναι η κατανόηση του ρυθμού και της κίνησης μέσα από διαφορετικές χορογραφίες…Συνδυάζοντας ενδυνάμωση και ταχυδυναμη μέσα σε μια προπόνηση με έντονο ρυθμό…Προσπαθώντας να φτιάξουμε κάτι το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες μας για προβολή!!!

Zumba Kids - Δώρα Τερζάκη

Το Zumba Kids είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής ιδανικό για παιδιά που βασίζεται στο πρότυπο του προγράμματος  ZUMBA !  Χωρίζεται σε  Zumba Kids Junior για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών και Zumba Kids για παιδιά ηλικίας 7-12. Περιλαμβάνει  χορογραφίες ειδικά φτιαγμένες για παιδιά και σε κατάλληλη και ειδικά επιλεγμένη, για την ηλικία των παιδιών, μουσική. Στο μάθημα – party ενσωματώνονται παιχνίδια, δραστηριότητες και τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν πολιτιστικά στοιχεία από όλο τον κόσμο!

Το πρόγραμμα Zumba kids βοηθά τα παιδιά στο να αναπτύξουν ένα υγιεινό τρόπο ζωής και να κάνουν την άσκηση φυσικό μέρος της ζωής τους ,μέσα από τη χαρά που προσφέρει.

Τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα ώστε να περιέχουν απαραίτητα στοιχεία για την αναπτυξιακή φάση κάθε ηλικίας, όπως η ομαδικότητα, η πρωτοβουλία,  η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός, η αυτοεκτίμηση, η μνήμη, η δημιουργικότητα,  ο συντονισμός , η πολιτιστική συνείδηση.

Zumba - Χρύσα Κωστίκη

Η Zumba αποτελεί ένα συνδυασμό γυμναστικής και χορού που δημιουργήθηκε από  τον κολομβιανό Alberto “Beto” Perez , τη δεκατία του 1990. Στόχος του προγράμματος είναι η σωματική άσκηση, η εκγύμναση, η τόνωση και η γράμμωση των μυών μέσω της αερόβιας άσκησης.  Ένα πρόγραμμα Zumba περιλαμβάνει πολυάριθμες χορογραφίες φτιαγμένες με απλές κινήσεις ώστε να μπορεί να εκτελείται από άτομα κάθε ηλικίας και σωματικής κατάστασης. Μια Zumba χορογραφία βασίζεται κυρίως σε επαναλαμβανόμενες κινήσεις ενώ η μουσική  είναι άκρως ενεργητική και ξεσηκωτική. Τα τραγούδια που επιλέγονται είναι κυρίως σε latin ρυθμούς όπως Merengue, Salsa, Cumbia και Reggaeton από όπου πηγάζει και το βασικό βηματολόγιο. Ωστόσο  από τη λίστα των κομματιών δεν λείπουν και δημοφιλή κομμάτια άλλων ειδών. Για να συμμετέχει κανείς σε ένα μάθημα Zumba δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ή επαφή με το χορό. Αντίθετα, συστήνεται σε μικρούς και μεγάλους που αναζητούν έναν διαφορετικό τρόπο γυμναστικής και έχουν όρεξη να χορέψουν στους ρυθμούς της Zumba.

Wednesday's movie nights - Aγγελική Κοτσιαλή

Ένα νέο drop in που η μουσική του θα είναι παρμένη ή εμπνευσμένη από παλιές και νέες ταινίες που όλοι αγαπήσαμε. Κάθε μήνας θα αποτελεί ένα αφιέρωμα σε κάποια ταινία και κάθε βδομάδα θα διδάσκονται χορογραφίες πάνω στα soundtracks της ταινίας, ή σε τραγούδια που ταιριάζουν στην υπόθεση, σε διάσημες σκηνές ή και σε ήρωές της. Στόχος του μαθήματος είναι η χορογραφία κάθε Τετάρτης να είναι πάνω σε διαφορετικό είδος μουσικής έχοντας διαφορετική διάθεση και κινησιολογία, ώστε κάθε μάθημα να παρέχει μια ξεχωριστή εμπειρία. Εσύ θα κάτσεις στον καναπέ να δεις άλλη μια ταινία ή θα έρθεις να τη χορέψεις;

Choreography Class - Μυρσίνη & Zix

Το μαθημα μας ειναι street choreography πιο smooth sexy για couples αλλα και ξεχωριστα για τον καθενα! Τα ειδη μουσικης και styles που θα χρησιμοποιουνται ειναι χιπ χοπ rnb commercial και dancehall! Αναφερομαστε σε ολα τα επιπεδα χορευτων,για αρχαριους που εχουν ορεξη να μαθουν για μεσαιου επιπεδου που θελουν να δουν και αλλα styles αλλα και για προχωρημενους που θελουν να περασουν καλα!

Βrazillian Zouk - Βασίλης Γιώτσης

Το Brazilian Zouk είναι ένας χορός σε ζευγάρια από τη Βραζιλία. Επίσης γνωστό ως Zouk-Lambada, ο χορός αυτός είναι απόγονος της Lambada, το στυλ μουσικής και χορού σάρωσε τον κόσμο σαν μια καταιγίδα στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Το Brazilian Zouk χαρακτηρίζεται από την μαλακή κίνηση του σώματος των χορευτών και η έντονη κίνηση του κεφαλιού και των μαλλιών τον γυναικών. Ο χορός χαρακτηρίζετε από την σύνδεση του καβαλιέρου με την ντάμας του, και δεν είναι σεξουαλικός η ερωτικός. Καθοδηγείται οχι μόνο απο τα χέρια αλλα και άλλα μερη του σώματος, όπως η κίνηση στους γοφούς τα πόδια, τους ώμους, το κεφάλι ακόμα και μόνο με την οπτική επαφή. Οι ποιο καθοριστικές φιγούρες αυτου του χορού ειναι το καμπρέ (η καμπύλη της σπονδυλικής στήλης) και οι κινήσεις των μαλλιών η του κεφαλιού εκτος άξωνα. Χορεύεται από ανθρώπους όλων των ηλικιών σε νυχτερινά κέντρα, σχολές χορού και εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο!

Afro Dance Mania - Βασίλης Γιώτσης

Το Afro Dance Mania είναι η ένωση και ο συνδυασμός αφρικάνικων χορών, μουσικών και κινήσεων σε συνδυασμό με το σύγχρονο Jazz. Χαρακτηρίζετε από την μεγάλη χορευτική ενεργεία! Συνδυάζει χορούς όπως το Brazilian Afro – Cuban Afro – και χορούς της Αφρικής ενωμένους με ένα πιο σύγχρονο στυλ

Bachata - Βασίλης Γιώτσης

Η Bachata είναι ένας ερωτικός χορός από τον Άγιο Δομίνικο! Χορεύεται αγκαλιαστά και έχει μια χαρακτηριστική κίνηση γοφού που τον έχει κάνει διάσημο σε όλο τον κόσμο! Οι όμορφες και απαλές μελωδίες συναρπάζουν και μαγεύουν όποιον τις ακούει! Yπάρχουν διαφορετικά στιλ χορού! Διδάσκουμε αρχικά την κλασσική μορφή για να επεκταθούμε ύστερα στην παραδοσιακή Δομενικάνικη!

Κizomba - Βασίλης Γιώτσης

Η Kizomba είναι ένας χορός που πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του ’80 και τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει τις καρδιές πολλών ζευγαριών που χορεύουν στα κλαμπ και τις ντίσκο σε όλο τον κόσμο. Η Kizomba έχει τις ρίζες της στην Αγκόλα, χώρα της Δυτ. Αφρικής, και έχει επηρεαστεί από άλλες πορτογαλόφωνες χώρες. Αρχικά ήταν γνωστή σαν “Passada” που σημαίνει «βηματισμός». Στην αγκολέζικη διάλεκτο Kimbundu η λέξη «kizomba» σημαίνει “πάρτι”. Η Kizomba είναι ήδη πολύ δημοφιλής σε πολλές χώρες όπως φυσικά η Αγκόλα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, το Πράσινο Ακρωτήριο, η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Σερβία, η Βραζιλία, η Αμερική και η Αυστραλία και συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τα δικά της πολύ ιδιαίτερα και εύκολα βήματα, και τον αισθησιακό ρυθμό, είναι ένα είδος μουσικής που συνδυάζει ρομαντισμό και αφρικάνικο ρυθμό. Ο τρόπος που χορεύεται η kizomba είναι αισθησιακός και σέξι. Αυτοί που δεν ξέρουν να χορεύουν kizomba θέλουν να μάθουν και αυτοί που ξέρουν δεν θέλουν πια να χορεύουν τίποτα άλλο. Καθώς οι νεότερες γενιές της Αγκόλα άκουγαν την παραδοσιακή μουσική semba και zouk, ένιωθαν ότι κάτι έλειπε: μια μοντέρνα και αισθησιακή πινελιά. Το αποτέλεσμα ήταν η σύνθεση ενός πιο αργού και αισθησιακού τέμπο σε συνδυασμό με ηλεκτρονικά κρουστά: η Kizomba όπως την ξέρουμε σήμερα. Εκρηκτική και θεαματική, η Kizomba κατακλύζει τον κόσμο, σαν μια μουσική που μένει στο αυτί και σαν ένας χορός που σαγηνεύει την ψυχή. Πως χορεύεται Η Kizomba είναι ένας χορός που χορεύεται κατά προτίμηση με παρτενέρ, κοντά, αλλά όχι πολύ σφιχτά, πολύ απαλά και συνήθως αργά. Είναι ένα μίγμα από Αργεντίνικο Ταγκό, Αγκολέζικη Σέμπα, Γαλλικό Ζουκ και Σάλσα. Αυτός είναι ο λόγος που όταν κάποιος χορεύει Kizomba μπορεί να εκφράσει την αυθεντικότητά του, καθώς και συναισθήματα όπως χαρά, αγάπη, αισθησιασμό. Η Kizomba φέρνει τους δύο παρτενέρ πιο κοντά, καθώς ο καβαλιέρος οδηγεί και η ντάμα ακολουθεί με έναν καινούριο, πιο ήρεμο τρόπο. Είναι ένας χορός που όχι μόνο δίνει ευχαρίστηση, αλλά συνδυάζει και βασικά βήματα από άλλους χορούς. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι η Kizomba φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά Όπως σχεδόν σε όλους τους χορούς, έτσι και στην Kizomba, αναπτύσσονται διαφορετικά στυλ. Πέρα από το αυθεντικό αγκολέζικο στυλ, κάθε χορευτής που χορεύει kizomba μπορεί να προσθέσει την προσωπική του έκφραση, ανάλογα με την καταγωγή του, την εμπειρία και τη γνώση του στο χορό, τη χώρα στην οποία ζει. Για παράδειγμα, η Kizomba μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο σέξι, ανάλογα με τις συνήθειες της κάθε χώρας. Όσο οι χορευτές παραμένουν μέσα στο ρυθμό και τηρούν τα βασικά βήματα, κάθε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη. Η Kizomba είναι πια διεθνής.

Gully Sirens team style - Ζινετα Καμινη

Είναι μία ομάδα η οποία αποτελείται από αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας και επιπέδου και έχει σαν βασικό αντικείμενο το dancehall!Έχουμε σαν βάση το βήματολόγιο του dancehall σε όλες τις κατηγορίες του (female, badman, old school κτλπ) αλλά από κει και πέρα όμως μας αρέσει να έχουμε επιρροές από διάφορα άλλα styles ανάλογα την περίπτωση ! Στην ομάδα αυτή ασχολούμαστε με project κάθε είδους όπως videos, shows, διαγωνισμούς ομαδικούς και ατομικούς και battles! Ο κάθε χορευτής ανάλογα το επίπεδο και το είδος το οποίο προτιμά μπορεί να εξελιχθεί ανάλογα και δημιουργήσει την δική του πορεία !

Dancehall - Ζινέτα Καμινή

Το Dancehall είναι κατά κύριο λόγο ο τρόπος ζωής και η κουλτούρα των Τζαμαϊκανών και φυσικά ο χορός και η μουσική τους! Είναι ένα street style το οποίο έχει και αυτό όπως και τα περισσότερα street styles επιρροές από την αφρικάνικη κουλτούρα αλλά και από άλλους παραδοσιακούς χορούς όπως ska και reggae. ‘Έχει εξελιχθεί από τα τέλη του 70 αλλά μέχρι και σήμερα συνεχίζει να εξελίσσεται μέσα από τα πάρτι στους δρόμους του Kingston. Εγινε γνωστό αρχικά στην Αμερική και στη συνέχεια στην Ευρώπη μέσα από συνεντεύξεις του βασικού δημιουργού του ( Bogle )αλλά και από βίντεο κλιπ διάσημων τραγουδιστών όπου χρησιμοποιούσαν χορευτικές κινήσεις αυτού του είδους στα βίντεό και στις εμφανίσεις τους πράγμα που κάνουν μέχρι και σήμερα! Να επισημανθεί ότι οι δημιουργοί του είναι κατά κύριο λόγο άνδρες, και όσων αφορά τον χορό ανάμεσα σε μια γυναίκα και έναν άντρα, υπάρχουν αρκετές διαφορές. Οι γυναίκες αναδεικνύουν την θηλυκότητά τους και έχουνε περισσότερα βήματα κυρίως με την λεκάνη, αλλά μπορούνε επίσης να χορέψουν και τα αντρικά βήματα! Ενώ σε αντίθεση στους άντρες δεν επιτρέπεται στον χορό αυτό να κάνουνε γυναικείες κινήσεις.

Τwerk - Γιώτα Πουλίδου

Το Τwerk έχει τις ρίζες του στους street αφρολατινοαμερικάνικους χορούς σαν κίνηση ενσωματωμένη μέσα στα πλαίσια αυτών . Τwerk σημαίνει το ελεγχόμενο κούνημα των γοφών και του ποπού. Ξεκινώντας σαν απλή κίνηση (movement) μέσα στα πλαίσια διαφόρων χορών και κουλτουρών (κυρίως αφρικάνικων και λατινικών) πολλές δεκαετίες πριν , κάποια στιγμή τα πρώτα χρόνια του 90’ και καθώς η Νέα Ορλεάνη γίνεται το κέντρο της ‘Βounce’ μουσικής, ένα είδος hip hop μουσικής με κύριο κάλεσμα το κούνημα των γοφών (bouncing) προκαλεί την στοχευμένη προσοχή σε αυτό είδος κίνησης και πλέον ο συνδυασμός των λέξεων ‘twist ‘ και ‘Jerk’ (που ακούγονται στα αντιστοιχα videoclip και music videos ) δημιουργεί το όνομα twerk του αυτού του πλέον είδος χορού που από τότε άρχισε να διαδίδεται στην χώρα μας από το 2014-2015. Eνας seductive και αν μη τι άλλο sexy χορός που περιλκύει παρ’ όλα αυτά πολλούς τρόπου εκτέλεσης όσον αφορά τα είδη μουσικής στα οποία μπορεί να χορευτεί(smooth –erotic ή party-aggressive).

Old School - Ερμιόνη Τάκα

Το old school hip-hop αντικατοπτρίζει τα κινητικά ερεθίσματα που προέκυψαν από την πρώταρχικη εποχή της hip-hop κουλτουρας.Με μουσικά κόμματια που ανήκουν στην εποχή που το hip-hop άρχισε να ανθίζει,θα ερευνήσουμε τις τεχνικές,του βηματισμούς,το στυλ και τη κουλτούρα του είδους.Θα χορογράφησουμε και θα αναπτύξουμε και ένα είδος που αποτελεί βάση για τη τεχνική ενός street χορευτή αλλά και όχι μόνο!

Cuban All Style

Η μουσική στην οποία θα στηρίζεται το μάθημα αυτό, λέγεται Timba και είναι η πιο σύγχρονη τάση της Κουβανέζικης μουσικής. Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζονται οι Κουβανοί στη Timba είναι συνδυασμός βημάτων διαφορων κουβανέζικων χορών (παραδοσιακών και συγχρονων). το ίδιο υσχιεί και για την κίνηση του σώματος, έχει στοιχεία από Rumba Guaguanco μέχρι και Reggaeton. Σαν είδος χορού γεννήθηκε στις γιτονιές της Κούβας και ταξίδεψε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ Χορού της Ευρώπης. διδάσκεται κυρίως σε Solo και συχνά το συναντάμε με την ονομασία Salsa Suelta ή Despelote.

Reggaeton

Το Reggaeton ως είδος μουσικής και χορού γεννήθηκε στο Πουέρτο Ρίκο στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Σήμερα είναι γνωστή σε όλες τις λατινοαμερικανικές χώρες. Προέκυψε ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της Τζαμαϊκανής Reggae και της Hip-Hop μουσικής.Oι στίχοι της είναι ισπανικοί κι έχει μεγάλη επίδραση από λάτιν ρυθμούς όπως η Salsa, η Bachata, η Merengue. Στη Κουβα ονόμαζεται Cubaton και έχει επιρρεαστεί απο τους παραδοσιακούς ρυθμούς.Στοιχεία Reggaeton μουσικής και χορού έχουν στα τραγούδια και στα Video τους αρκετοί δημοφιλείς τραγουδιστές όπως Jennifer López, Shakira, Pit Bull κ.ά. Θεωρείαι ένας απο τους πιο δυναμικούς χορούς με έντονες κινήσεις στο θόρακα και τους γοφούς. ανακαλύψτε τον μαζί μου!

K Pop - Γιώτα Τσικούρα

Το νέο αυτό είδος συνδυάζει την Κορεάτικη pop και rap μουσική με χορογραφίες που έχουν βάση κυρίως τα είδη του hip-hop και commercial, ενώ συχνά ενσωματώνει και στοιχεία dancehall, waack, vogue και πολλά άλλα. Το μάθημα φέτος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: Boy Group Style (όπου διδάσκονται χορογραφίες πιο κοντά στο hip-hop) και Girl Group Style (που έχει βάση το commercial). Και οι δύο κατηγορίες απευθύνονται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και χορευτικού επιπέδου!

Yoga Kids - Βίκυ Εμμανουλίδου

Η παιδική yoga προσφέρει πάνω απ’ όλα ένα υγιές σώμα. Έχει πολύπλευρα οφέλη καθώς βοηθάει τόσο στη ψυχολογία όσο και στη σωματική βελτίωση του παιδιού. Γυμνάζει κυρίως τα σπονδυλική στήλη που στις μικρές ηλικίες είναι ευάλωτη. Συμβάλλει στο σύνδρομο υπερκινητικότητας και βοηθάει στη συγκέντρωση. Μέσα από τις ασκήσεις τα παιδιά μαθαίνουν να ηρεμούν και να αναπνέουν σωστά.Εσείς κάνατε yoga σήμερα?

Μουσικοκινητική Αγωγή - Μαριάμ Τζάμπερ

«Τα παιδιά χρειάζονται το χρόνο και την ελευθερία να παίξουν. Το παιχνίδι δεν είναι πολυτέλεια, είναι Ανάγκη»

Ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο άνθρωπος έχει την τάση να εξερευνά, να ανακαλύπτει, να μαθαίνει. Βασικός στόχος των προγραμμάτων άσκησης στις μικρές ηλικίες είναι η ολόπλευρη σωματική τους ανάπτυξη, η αυτοπειθαρχία, η συνειδητοποίηση των εννοιών του χώρου, του χρόνου και του ρυθμού στοχεύοντας πάντα στη δημιουργική έκφραση.

Στο μάθημα της Μουσικοκινητικής αγωγής τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε έξυπνα προγράμματα με προκλητικούς αλλά εφικτούς στόχους, μέσω των οποίων θα ψυχαγωγηθούν, θα δυναμώσουν και θα κοινωνικοποιηθούν. Περιλαμβάνονται παιχνίδια κοινωνικοποίησης και επικοινωνίας, ομαδικής πρωτοβουλίας και πρόκλησης, δραστηριότητες διαθεματικότητας και βιωματικής προσέγγισης της σχολικής τάξης, καθώς και παιχνίδια ψυχοκινητικής αγωγής, τα οποία παρουσιάζονται σαν μέρος ενός σεναρίου.

Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες και τα παιχνίδια απαιτούν μόνο καλή διάθεση, εφευρετικότητα και κίνητρα για δράση.  Ο συνδυασμός της μουσικής, του λόγου και της κίνησης προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις εμπειρίες τους ώστε να αναπτυχθούν σωματικά, γνωστικά και συναισθηματικά. Η δημιουργική κίνηση επιτρέπει στα παιδιά να εκφράσουν ιδέες και συναισθήματα, να επιλύσουν ρυθμικά προβλήματα και να εξερευνήσουν τις σωματικές και νοητικές δυνατότητές τους μέσω του αυτοσχεδιασμού. Χρησιμοποιώντας συνεργασία, παρακολούθηση, μίμηση και μουσικοκινητικά παιχνίδια αποκτούν κινητικές δεξιότητες, καλλιεργούν την αντιληπτική τους ικανότητα και βελτιώνουν τη μνήμη τους.

Τα μαθήματα της Μουσικοκινητικής Αγωγής απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3,5-7 χρονών.

«Τα παιδιά μπορούν να δουν τη μαγεία, γιατί την αναζητούν»

Cuban all Style - Σοφία Εσιτασβίλι

Η μουσική στην οποία θα στηρίζεται το μάθημα αυτό, λέγεται Timba και είναι η πιο σύγχρονη τάση της Κουβανέζικης μουσικής. Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζονται οι Κουβανοί στη Timba είναι συνδυασμός βημάτων διαφορων κουβανέζικων χορών (παραδοσιακών και συγχρονων). το ίδιο υσχιεί και για την κίνηση του σώματος, έχει στοιχεία από Rumba Guaguanco μέχρι και Reggaeton. Σαν είδος χορού γεννήθηκε στις γιτονιές της Κούβας και ταξίδεψε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ Χορού της Ευρώπης. διδάσκεται κυρίως σε Solo και συχνά το συναντάμε με την ονομασία Salsa Suelta ή Despelote.

Latin Choreography - Κλαίρη Καραπιδάκη

Στο μάθημα αυτό διδάσκονται χορογραφίες με βάση latin χορούς όπως rumba, mambo, chacha και άλλους, παράλληλα η μουσική που χρησιμοποιείται είναι pop / r’n’b και reggaeton. Δεν διδάσκεται βηματολόγιο, αλλά μικρά διασκεδαστικά combos & η ομάδα του μαθήματος ανήκει στην ευρύτερη ομάδα του Claire’s Cult. Δεκτά όλα τα επίπεδα μαθητών & οι ηλικίες!

Musical Choreography - Kλαίρη Καραπιδάκη

Αν αγαπάτε τα musical & σας αρέσει η ιδέα να διδάσκεστε θεματικές χορογραφίες , αυτό είναι το μάθημα για εσάς!
Εκγύμναση & ασκήσεις τεχνικής, και στη συνέχεια χορογραφικοί συνδυασμοί, με μουσική από διάσημα musical όπως Chicago, Burlesque, Moulin Rouge.
Δεκτές όλες οι ηλικίες και τα επίπεδα.
Προσοχή : το μάθημα δεν περιλαμβάνει διδασκαλία φωνητικής & θεάτρου αλλά μόνο χορογραφίας, και η ομάδα που προκύπτει από το μάθημαπραγματοποιεί μικρές παρουσιάσεις & ανήκει στην ευρύτερη ομάδα του Claire’s Cult.