Μάριος Μιλτιάδου (Bimboy)

Μάριος Μιλτιάδου (Bimboy)

Kέρδισε με την ομάδα του The House of Drama το Ελλάδα Έχεις Ταλέντο το 2017.

Tον Νοέμβριο του 2011 δημιούργησε την ομάδα χορού «Bimboy’s Drama Queens” με χαρακτήρα ανεξάρτητο, συνεχές και εναλλασσόμενο. Η ομάδα κατέλαβε την πρώτη θέση στο Balkan Dance Festival 2011. Το 2013 και 2015 κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό Hip Hop International Greece ενώ το 2014 κατέλαβε την πρώτη θέση και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό World HipHop Championship.

Το 2014 δημιούργησε το πρώτο house χορού στην Ελλάδα “Τhe House of Drama” με τις ομάδες Drama Queens, Drama Minions, Drama Unicorns ( ανδρική ομάδα χορού ενάντια στην ομοφοβία) και DraMajesties.

Στο κανάλι του στο youtube ( https://www.youtube.com/user/bimboyLicious ) μπορείτε να βρείτε video projects και shows που έχουν αλλάξει το χορευτικό κατεστημένο στη χώρα μας.

Είναι ο καλλιτεχνικός επιμελητής και χορογράφος του opening του διαγωνισμού Bounce τα τελευταία πέντε χρόνια, έχοντας συνεργαστεί με χορευτές από όλη την πόλη.

Τον Μαϊο του 2015 παρουσίασε την πρώτη του παράσταση χορού στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τίτλο Drama Capsule.

Τον Μάιο του 2012 οργάνωσε το πρώτο του σεμινάριο Voguing στην Ελλάδα και έκτοτε πραγματοποιεί σεμινάρια σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

Υπήρξε μαθητής του Ντίνου Φανάρα (Jazz), Judith Neil (μπαλέτο), Valerie Lendore (Hip Hop), Ilenia Lonardelly (Hip Hop). Κάτοχος πτυχίου Hip-Hop (HIP HOP Dance Professional Course with V.Lendore).

Υπήρξε μέλος της ομάδας του Ντίνου Φανάρα «Ελληνικό Χοροθέατρο Ντίνου Φανάρα» (2006-2008) με την οποία συμμετείχε σε εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης καθώς και σε τηλεοπτικές παραγωγές της ΕΤ3. Το 2008 συμμετείχε με το χοροθέατρο «ΜΝΕΙΑ» στη Βραδιά Νέων Καλλιτεχνών στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το Βραβείο ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ.

Υπήρξε καλλιτεχνικός Υπεύθυνος του Πολιτιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης «ΒΟΥΒΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ» και χορογράφος της θεατρικής ομάδας του Ομίλου. Χορογράφησε τις παραστάσεις : ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ * (καλλιτεχνική περίοδος 2008-2009) ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (καλλιτεχνική περίοδος 2009-2010) ΟΙ ΞΕ-ΘΕΟ-ΜΕΝΟΙ * (καλλιτεχνική περίοδος 2010-2011) με την οποία απέσπασε το βραβείο χορογραφίας – κινησιολογίας στο πρώτο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων στο Δίστομο. ΕΙΛΥΘΙΑ* (καλλιτεχνική περίοδος 2011-2012) * Συμμετοχή και σαν ηθοποιός.

Μέλος της ομάδας Hip Hop “EnVmE” με την οποία συμμετείχε σε αγώνες στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις μεταξύ αυτών 3η θέση στο Acropolis Open (2008) και 3η θέση στο Bounce (2010).

Το 2009 παρακολούθησε σειρά μαθημάτων χορού προχωρημένου επιπέδου στο 9ο Ετήσιο Εργαστήρι Χορού “Taste of New York – Hip Hop intensive” με τους JaQuel Knight και Laya Barak (Broadway Dance Center).

Σαν χορογράφος και χορευτής συμμετείχε σε παραστάσεις χορού, θεατρικές παραστάσεις, μιούζικαλς, εκδηλώσεις της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, gala, fashion shows, τηλεοπτικές εκπομπές και videoclips.

Του απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Θεσσαλονίκης Εσσαεί εν Ροή (2008), από το κέντρο πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης (2009) και από το Σύνδεσμο Χορευτικά Βήματα που υποστηρίζεται από τις πολιτιστικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου (2009).